Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е получил две призовки днес. За това съобщи самият той в централата на партията, където бе събрал депутатите си да ги уведоми за решението ГЕРБ на подкрепят втория мандат на ПП/ДБ.

"В бързината ми изпратили 2 призовки днес. По едно и също време на две различни места, в един и същи ден", заяви Борисов пред депутатите си. "Какво ще кажат като не отида на едното? "Не се яви" и ще ме арестуват, каза той, докато говореше по темата за изнесените от Иван Гешев чатове и записа, но не уточни от кои органи е призован и по каква тема.

По отношение на чата, който Иван Гешев показа днес пред журналисти, Борисов обясни, че получава хиляди СМС-и и няма никакво значение, че е изпратил усмивка на някого.

Това не е първият път, в който лидерът на ГЕРБ съобщава за получени призовки по време на брифинг. А и не е първият път, когато получава такива. На 17 март 2022 г. Бойко Борисов бе и арестуван, но арестът му бе обявен за незаконен, а прокуратурата отказа на образува производство заради липса на законни основания.

Днес Върховна касационна прокуратура, преди изявлението на главния прокурор Иван Гешев, обяви, че е започнала редица проверки, предимно по сигнали на граждани, като ще проверява и бившия премиер Бойко Борисов, така и номинираната до преди часове за премиер Мария Габриел. 

ВКП подхвана Борисов и Мария Габриел по сигнали на граждани и сдружения

ВКП подхвана Борисов и Мария Габриел по сигнали на граждани и сдружения

Главният прокурор Иван Гешев вече е дал обяснения, днес

Преди това пък от СГП разпространиха информацията за т.нар. Барселонагейт, което е също свързано с името на премиера Борисов, че продължава преводът на документите, изпратени ни от Испания по разследването.