Разговорите за обща управленска сглобка между първата политическа сила ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ не са замразени, но са нужни усилия и промени във предлаганата формула от страна на Промяната. Това бе есенцията в изказването на Мария Габриел, която заедно с Томислав Дончев направиха изявление в кулоарите на Народното събрание.

"Разговорите не са в ледникова епоха. Няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има само, ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледникова епоха, която освен нас, ще замрази държавата, призовавам ПП/ДБ да направят всичко това", призова Габриел.

Тя подчерта още - разочарованието след изтеклия запис в обществото е огромно, огромно е и недоверието от страна на партньорите ни, страх тресе администрацията.

"Ако истинската цел е да стабилизираме държавата и да се погрижим за хората, то всеки трябва да направи крачка назад и да предложим работещо решение. Мандатоносителят е на ход."

Уставно Румен Радев връчи на Денков втори мандат

Уставно Румен Радев връчи на Денков втори мандат

Без разговор, тъй като вторият мандат бил вече дисредитиран

В последните седмици се намираме във фактическа война между институциите, посочи на свой ред вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев и отправи "приятелски съвет" към ПП/ДБ: "Сменете подхода, така няма да стане. Ако искате вземете пример от нас - ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси. Не може с 15% от народните представители да получите цялата власт. Не е честно, не е европейско, не е демократично".

Краткият брифинг завърши без двамата представители на ГЕРБ да отговорят на въпроси от медиите. А основният такъв, който отправихме, бе дали Мария Габриел вече е била потърсена от Николай Денков за подновяване на разговорите за общо управление.

Денков посъветва Радев да не дава съвети на парламента

Денков посъветва Радев да не дава съвети на парламента

Рокадите в службите били от изключително значение, за да може службите наистина да са на България