Подготовката за предсрочните парламентарни избори върви нормално, в непрекъсната комуникация с Министерски съвет сме, решенията се приемат в срок и всичко върви в сроковете по хронограмата. В това увери говорителят и зам.-председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева на традиционния брифинг на изборната администрация в Партийния дом.

Избирателните секции, в които ще се гласува с машини са 9353 секции с население от над 300 души. Извън страната ще бъдат определени секциите за машинно гласуване, след като приключи срокът за подаване на заявления извън страната. Отговорността за доставката на хартията за машинното гласуване е на печатницата на БНБ. По всички въпроси за хартията за машинно гласуване, моля да се обръщате към тях, призова Матева. И напомни - досегашната хартия за машинното гласуване от предишните предсрочни избори на 9 юни, които се проведоха заедно с европейските, ще бъде заличена.

Днес изтичат няколко важни срока - партии или коалиции, регистрирани в ЦИК могат да подадат заявление и да бъде заличена тяхната регистрация. Такова заявление е подадено от партия НДПС на Гюнер Тахир. Регистрирани за участие са 23 партии и 9 коалиции. Днес в 17 ч. изтича срокът за регистрация на листите в Районните избирателни комисии (РИК).

Днес в 17 ч. изтича срокът за регистрация на кандидатите за кметове в общинските избирателни избори, които организират частичните местни избори на 20 октомври. Предизборната кампания стартира на 27 септември - в петък. ЦИК призова партиите и коалициите да не нарушават добрите нрави и доброто име на кандидатите, както и да използват позитивна кампания. Предизборната кампания изтича на 25 октомври.

Доган повежда листата на "Алианс за права и свободи" в Кърджали
Обновена

Доган повежда листата на "Алианс за права и свободи" в Кърджали

ДПС - Ново начало издига за негов опонент Ерол Мюмюн