Парламентът ще гласува на първо четене промените в Закона за интеграция на хората с увреждания.

Припомняме, на 14 септември 2006 г. Народното събрание прие Закона за изменение и допълнение на Закона за интеграция на хората с увреждания.

Тогава президентът Георги Първанов върна за ново обсъждане в Народното събрание някои разпоредби от Закона. 

Държавният глава оспорва част от текстовете на закона, с които на практика се отнема правото на парична добавка за интеграция на хората с увреждания в обществото.

Поради липса на достатъчно депутати от мнозинството в пленарна зала на 9 номври миналта година Народното събрание не прие промените в Закона за интеграцията на хората с увреждания.

В края на ноември миналата година депутатите направиха изменения в Закона и го приеха. Президентът Георги Първанов подписа промените в закона за интеграция на хората с увреждания, като заяви, че според Конституцията няма друг избор.

Освен това се очаква днес депутатите да обсъдят на първо четене три законопроекта за изменения в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и промени в Закона за местните данъци и такси и в Закона за общинските бюджети.

В дневния ред на парламента е и първото четене на законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2008 г.