Винаги трябва да има едно гневно пиле, което да разбива системата. Това заяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев през bTV.

За днешният 1 март на сакото си бе с мартеница с Angry bird (гневното пиле) и обясни, че от 4 години било традиция да го закичват с тази мартеница.

Той не е гневен на партията, защото БСП е партията на неговото семейство. Това е нашата партия и аз я обичам такава, сподели Добрев и поиска БСП да бъде партията и на неговите деца.

Левицата имала особено чувство към лидера си. Самият той иска столетницата да се модернизира. Заместникът на Нинова изтъкна, че ръководството е допуснало неволна грешка със спуснатите указания към организациите за провеждането на изборите за лидер.

Трябва да сме съсредоточени върху посланията и политиките, заяви Кирил Добрев. Апаратната зараза е по-сериозна от коронавируса, критикува той. Две години апаратна работа на Позитано 20 заличавали образование в Сорбоната, по думите му.

Кирил Добрев изтъкна, че стои зад лидера на партията. Между 15 и 20 март той ще обяви дали ще се бори за лидер. Корнелия Нинова нямала основание да се страхува от него, защото често я е спасявал от нея самата.

Какво значение има кой ще яхне коня, когато конят е куц, а на места и кон няма, захапа той. Много ми е мъчно, сподели Кирил Добрев. Аз съм се родил с този кон, учил съм децата си как да го хранят, как да го поят, подчерта той.

В тази кампания и аз ще слушам, обяви заместник-председателят на левицата. За него не е важен този, който има най-много номинации, а този, който може да покаже, че след ГЕРБ може да е по-добре.

Не е важен председателят, важна е целта, смята Добрев. Той иска лидер, който събира, а не разделя .

За акцията на главния прокурор Иван Гешев за проверката на приватизацията, социалистът смята, че от нея нищо няма да излезе, но смята, че става въпрос за бандитска приватизация. Резултатът от проверката щял да има морална стойност.

Кирил Добрев поиска прошка от партийните си другари.