Години наред Цветанов събираше компромати. Той започна да хвърля в публичното пространство информация за срещи.
Това заяви в ефира на бТВ бившият земеделски министър в кабинета „Борисов" Мирослав Найденов.
„Не изключвам възможността скоро да излезе нещо и за Влади Горанов и Красимир Стефанов", допълни още той.
Припомняме, единият наскоро се отцепи от парламентарната група на ГЕРБ, а другият напусна парламента.

Помолен да коментира моментът, в който той бе отстранен от поста след появил се в публичното пространство компрометиращ го запис и фактът, че е знаел каква информация имат службите за него, Найденов отговори" „Още първия ден намерих в кабинета си подслушвателно устройство, той изпрати екип да ме смени".

Стана ясно, че и след това се е случвало ексземделският министър да засича хора в непосредствена близост. „Страшно е, не се свиква с това", категоричен бе той.
„Надявам се към днешно време, когато самият той има повече неприятности, повечето хора да кажат своя глас и да се отделят от опеката на Цветанов", продължи още Мирослав Найденов.

Бившият земеделски министър си обяснява натиска срещу него с определеното влияние, което е имал в този момент. „С това, че бях номиниран да водя листата в Благоевград", поясни той. „Цветанов се отказа от листата в Търново в полза на Жоро Марков, който след това излезе", продължи Мирослав Найденов.

Той не отхвърли възможността още някой да се еманципира от групата на ГЕРБ. „В тази група има хора, които допреди време управляваха цели министерства, те се намират в ситуация на безвремие. Спомняте, че Краси Стефанов е бил принуждаван", припомни той.

На въпрос дали и той се е срещал с Делян Пеевски, подобно на Цветанов, Мирослав Найденов потвърди, че се е срещал и не само с него. По думите му той се е срещал с опозицията, защото според него така е коректно. „Той, така и други, имаше възражения по отношение на кадровата политика на ГЕРБ, поясни Найденов.

На журналистически въпрос дали над него е имало медиен чадър, Найденов отговори твърдо - „Не. Знаете, че аз не съм бил щаден от медиите, за разлика то сега управляващите, не съм се крил".