Надявам се да няма разбити глави. С тези думи пред Нова телевизия бившият финансов министър Владислав Горанов коментира бюджета.

Асен Василев сбъркал с комуникацията, по мнението му. Именно макрорамката ще е крайъгълен камък за управлението, по думите му. Рисковете пред бюджета оставят, смята Горанов. 3% дефицит е рискова игра за вливането в Еврозоната.

Въпросът е дали и кога това несъвършенство в сглобката ще избие някъде, подчерта бившият финансов министър. Правителството е на ПП, според него, а ДБ са им придворни дами. Напрежението ще е налице, докато Борисов не се събере и не предяви претенции, каза Владислав Горанов. В ГЕРБ има напрежение заради неговата толерантност, стана ясно от коментара му. Обществото няма търпение да изчака до март, убеден е той за ротацията.

Сглобката оцеля, разбраха се за дерогацията и бюджета

Сглобката оцеля, разбраха се за дерогацията и бюджета

ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС са се обединили около няколко основни точки

ДПС не трябва да има участие в управлението, защото ще останем без опозиция, смята Горанов. Има нещо гнило в Дания, заяви той относно дерогацията на Лукойл. За мен няма лош газ и добър петрол, допълни бившият министър на финансите. ДБ не проявяват никакъв характер към всяка щуротия на ПП, посочи още Горанов и им пожела да се намерят някой ден. Ако Делян Пеевски стане лидер на ДПС, това ще е революция, каза той.

Бившият министър не се притеснява от завръщането на Васил Божков в България.