Има аргументи да се смята, че българският лев е подценен. Не виждам защо и кой насажда обратната теза. Аргументите за страха на съотношението между лева и еврото ми дават увереност, че присъединяване на България към еврозоната ще постигне допълнителна стабилност и увереност.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в отговор на журналистически въпрос: "Има ли страх от въвеждане на еврото, доста хора се притесняват, че ще обеднеят рязко при въвеждане на еврото". Министърът бе пресрещнат от журналисти при излизането си от заседание на бюджетната комисия в парламента. 

Президентът и управителят на БНБ обсъдиха стъпките за влизане в еврозоната

Президентът и управителят на БНБ обсъдиха стъпките за влизане в еврозоната

Румен Радев и Димитър Радев обговориха ценовата стабилност на лева

Страхът е от времето, когато колеги като Гечев (настоящият депутат от БСП и бивш министър на икономическото развитие в кабинета "Виденов" - Румен Гечев - б.р.) отговаряха за изпълнителната власт очевидно е жив в главите на хората. Искам да ги убедя, че няма повод за притеснение. Всеки български лев ще бъде заменен в съотношение 1,95583 към евро, увери Горанов. 

На въпрос - "ще задължи ли държавата Националната лотария да изплати печалбите, които хората са получили преди да мине към тотото", Горанов отговори, че има частни взаимоотношения. Държавата няма как да ги урегулира по друг начин освен през законите, които действат. Ако някой дължи някому нещо, кредиторът има право да защити интереса си.

Фирма "Държавна лотария" няма, това е търговско наименование, заяви финансовият министър. Има няколко оператора, които ще трябва да престанат да организират този вид игри. Предполагам, че в техния бизнес модел е заложено не само събирането на пари, а и изплащане на печалби.

В закона е описано по отношение на лотариите, които ще бъдат само организирани от държавното предприятие Български спортен тотализатор.

Другите игри по закона за хазарта ще могат да се организират и от частни оператори. Не много неща се променят в Закона за хазарта, освен че лотарията като вид игра може да се организира само от Българския спортен тотализатор.

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е на път да издаде окончателен доклад, около 560 млн. са нейните констатации за нарушения при големи хазартни оператори. От тук нататък детайли може да споделяме само с разрешение на прокуратурата. Не мисля, че може да има сделка от типа: "При форсмажор няма да ти плащам", каза Горанов.

Горанов: Готови сме да купим машини за гласуване, но да се види закона

Горанов: Готови сме да купим машини за гласуване, но да се види закона

Прокуратурата проверява фирми на Божков