Министърът на финансите Владислав Горанов поиска официално обяснение от Калин Митрев, който беше замесен в скандала "Азербайджанската перачница".

Българин е замесен в Азербайджанска пералня

Българин е замесен в Азербайджанска пералня

Нови облаци около Ирина Бокова

Припомняме, медии в няколко европейски държави съобщиха, че Азербайджан е превеждала 2.5 млрд. евро към високопоставени политически фигури в Европа. Между тези политици бил и българският представител в Европейската банка за възстановяване и развитие Калин Митрев, който е и съпруг на Ирина Бокова.

Днес финансовият министър излезе с официална позиция във връзка с разследванията и разкритията на европейски журналисти на корупционни схеми и организирана престъпност.

По думите на Горанов България следи темата с внимание. Министърът подчерта и че е притеснен от информацията, която се разпространява в медиите.

Прокуратурата няма информация за "Азербайджанската перачница"

Прокуратурата няма информация за "Азербайджанската перачница"

Арнаудова разбрала за случая от медиите

Горанов е разпоредил проверка по изнесените данни и е изискал обяснение от представителя на България в Съвета на директорите в Европейската банка за възстановяване и развитие Калин Митрев.

На база на събраната информация, правителството ще вземе отношение по казуса на редовното си заседание в четвъртък, допълни Горанов.