Този срамен пазарлък продължава прекалено дълго. Това заяви атакистът Павел Шопов по време на дебатите по ограничаване на плащанията в брой.

В основите са банките, които са "свещените крави", ядоса се той. Депутатите от ГЕРБ искат ограничаване на кешовите плащания, за което обаче не получават подкрепа. Първоначалното предложение бе за таван от 1000 лева. След това ГЕРБ склониха да е 5 000 лева. Аргументът им е борба със сивата икономика.

В момента таванът за плащания в кеш е 10 000 лева. Вижте как започна пазарлъка, призова Павел Шопов. В 15 държави членки има ограничение на плащанията в кеш, обясни председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

В 13 държави таванът за разплащане в брой е до 3000 евро, в другите две - до 2500 евро. Тя бе категорична, че мотивът е изцяло борба със сивата икономика и повече приходи.

Разходи, разходи, разходи това е толкова хубаво за ушите на гласоподавателите, ядоса се тя. Днес е Видовден, коментира Менда Стоянова.

Днес ще се види кой е за сивата икономика и за парите в джобовете на бизнесмените,убедена е депутатката. Борбата със сивата икономика не е борба с кеш, отговори й социалистът Таско Ерменков.

След споровете таванът на кешовите плащания остана 10 000 лева.