ГЕРБ и РБ представиха официално на трибунка в кулоарите на парламента закона си, с който искат отпадане давността на престъпленията на комунистическия режим.
Припомняме, нееднократно подобни текстове са предлагани в предишни парламенти, като началото им датира от кабинета „Костов".

Постарали сме се да излезем извън рамките на това, което е работено в тази посока, обясни Методи Андреев.

Вносителите искат отпадане на давността за престъпления против мира и човечеството. Иска се и отпадане на давността за престъпления против правата на човека. Възстановява се една закъсняла справедливост, заяви Методи Андреев.
Както няма давност за престъпленията на фашизма, така не трябва да има давност и за престъпленията на комунизма, обясни той.

Вносителите предлагат отпадане на давността за тероризма, търговията с оръжие, укриване на информацията за околната среда, за унищожаване на документите на ДС, разпространението на дрога и склоняването на друг човек към употреба на наркотици.

Не бива да има давност срещу престъпления, извършени на база на радикална религия, подчерта Методи Андреев. Комплексно се мъчим да разгледаме проблема на давността, обясни депутатът от ГЕРБ.

Даваме шанс на всички български народни представители да защитят интересите на своите избиратели, изтъкна Методи Андрев. Трябвало да се осъди комунизма. Той иска и подкрепа от БСП, която щяла да зашити своята социалдемократичност.
Този закон не фаворизира едни престъпления пред други, подчерта Андреев. Той се надява и на подкрепата на ДПС.