Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще отчете през следващата седмица в парламента досегашната си работа като заместник-министър на външните работи.

Тя обяви това след дискусията „ Електронната търговия между потребителите и бизнеса", в която участва и еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Кунева.

Главни приоритети на Грънчарова като министър на европейските въпроси ще са подготовката на България за присъединяване към Шенгенското пространство и към еврозоната в средносрочна перспектива.

По време на дискусията от неправителствени потребителски организации са предложили да бъде намален от 30 на 3 дни срокът, в който трябва да се върнат парите за стока, която не отговаря на описанието си в Интернет.
Организациите предлагат да се създаде специален регистър на електронните търговци, като мярка срещу фалшивите електронни магазини.

Еврокомисарят Меглена Кунева каза, че общият пазар все още не се е състоял за обикновените потребители в рамките на ЕС. по думите й общ пазар има само за големите производители.