Решението за предоставяне на военна помощ на Украйна не мисля, че е опасна стъпка, противопостави се на тълкуването на държавния глава и от вчера депутатът от ДПС.

Ние сме част от свободния свят, трябва да сме съпричастни и съучастни, да участваме активно и да не се снишаваме, настоя Хамид. Трябвало е да се отговори на исканията на украинската страна.

ДПС се готви и са готови за предсрочни избори, заяви депутатът Хамид Хамид. "Мисля, че предсрочните избори вече закъсняват. Това е най-слабото, най-неподготвеното правителство от падането на комунизма - "просто един популизъм, бръщолевене и говорене за тортите на съпругата на премиера". Хамид Хамид направи иронична аналогия, като заяви, че правителството му напомня за героите "Макс и Мориц от една детската книжка*" - " визирам Петков и Василев", уточни Хамид Хамид.

И утре правителството да подаде оставка, ще бъде късно, заяви депутатът, който е убеден, че трудните условия, включително и войната, не може да са оправдание за слабостта на правителството.

Въпреки това ДПС не подготвят вот на недоверие, а Хамид Хамид обясни, че всяко едно действие на правителството всъщност е вот на недоверие и всяка една тема може да свали тази коалиция. Ако някоя друга партия внесе вот на недоверие, ДПС обаче като опозиция биха го подкрепили.

Хамид Хамид разкритикува и като недостатъчно усилията на правителството да се противопостави и да поиска и настоява България да бъде изключена от ембаргото, което готви ЕС върху вноса на руски петрол.

Няколко държави са получили отсрочка, а най-зависимата държава България, не получи отсрочка, обясни депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Никой не може да прогнозира с колко ще поскъпнат при такива условия горивата, а ние ще останем без петрол и бензин. Недостатъчни са били

*Хайнрих Вилхелм Буш е прочут хумористичен поет от Германия. Известен е със своите сатирични истории по картинки и е един от пионерите на модерния комикс.