Знаково лице на ДПС Хасан Азис също излезе в подкрепа на Ахмед Доган.

"Вече 34 г. ДПС е в основата на развитието на европейска България, неизменно подпомагано и подкрепяно от визионера и стратег д-р А. Доган, който още през 1990г. набеляза евроатлантическото бъдеще на България. През всички тези години ДПС запази своето единство благодарение на отговорността пред избирателите си, на ценностите си, силата на колективните си органи, демократичността си и прозрачността си", написа той в профила си във Фейсбук. 

ДПС е създадена и се развива по пътя й, начертан от създателя й и почетен председател - д-р Доган, и всяко отклонение от този път трябва да ни връща към идеалите и ценностите, заложени преди 34 г. в основите на партията, предупреждава той. "Неизменно, д-р Доган винаги досега е показвал единствения правилен път за ДПС най-трудните й моменти".

Партията ни днес има нужда от обединение, има нужда от Почетния председател д-р Ахмед Доган! Пътят на ДПС е начертания път от д-р Доган!", подчертава Хасан Азис.

Припомняме, че депутатите от ДПС, които се обявиха против кабинета "Желязков" и в подкрепа на почетния председател на партията, излязоха с декларация до Ахмед Доган. В нея те настояват за един лидер на партията, именно Доган. Но преди това с декларация до актива излязоха и областни председатели на ДПС, че партията не може без Доган и Делян Пеевски.

Депутати от ДПС с настояване за един лидер - Ахмед Доган

Депутати от ДПС с настояване за един лидер - Ахмед Доган

Но част от актива не иска да застава зад текста в тях