Депутатите от ДПС, които се обявиха против кабинета Желязков и в подкрепа на почетния председател на партията излязоха с декларация до Ахмед Доган. В нея те настояват за един лидер на партията, именно Доган.

Прави впечатление, че декларацията до основателя на ДПС е подписан от 17 народни представители, като липсват Рамадан Аталай и Айсел Руфад, изключени от ПГ на ДПС. Те предупреждават Доган, че в момента се извършват манипулации чрез декларации от структурите на партията. Ето целия текст на декларацията:

"Уважаеми г-н Доган - почетен председател на ДПС,

Уважаеми членове и симпатизанти на ДПС,

Ние, народните представители, изпълнили Вашето разпореждане за неподкрепа на кабинета "Желязков", заявяваме, че в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения.

ДПС има почетен председател в лицето на д-р Ахмед Доган, олицетворяващ непреходните ценности и стратегическите цели на ДПС, както и двама председатели на ДПС, избрани на последната Национална конференция. Ние сме за единство и заедност на ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган - почетен председател на ДПС.

Джевдет Чакъров

Джейхан Ибрямов

Севим Али

Ализан Яхова

Валентин Тончев

Анджей Джандев

Едис Даудов

Ешереф Ешереф

Левент Мемиш

Мехмед Салим

Тимур Халилов

Фатме Рамадан

Хабибе Расим

Хайри Садъков

Юсеин Вейселов

Ердуан Мехмед

Марио Рангелов

Припомняме, че областни председатели на ДПС излязоха с декларации до актива, че партията не може без Ахмед Доган и Делян Пеевски.

В декларациите на местните ръководители се посочва, че ДПС е показала исторически висок резултат на последните избори, който е вследствие на колективното тяло на партията. ДПС и членовете не бива да бъдат поставяни пред избори, се настоява в текста.

Това щяло да е пагубно за партията. Каузата на ДПС имала нужда от единство. Разцепление и отрицание в партията не ни е нужно, смятат местните партийни водачи. "Тя не може както без своя идеен създател в лицето на почетния председател доктор Ахмед Доган, така и без доказалото се оперативно ръководство в лицето на господин Делян Пеевски", се посочва в декларациите.

Ние имаме нужда и от двамата, смята местните ръководители и призовават да се намери пътя лък заедността.

Част от активна обаче, който е срещу кадровите политики на Пеевски и отстраняването на депутати от парламентарната група, не иска да застава зад текста в тях.

Пеевски парира дребните интриганти, които мътят неговата и на Доган главата

Пеевски парира дребните интриганти, които мътят неговата и на Доган главата

ДПС е монолитно, с Доган ще бъдем заедно