Още един депутат от ДПС се обяви против вота за кабинета на ГЕРБ. Днес депутатът Ердуан Мехмед е изпратил декларация до почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Той е депутат от Пловдив област. В нея той се отрича от вчерашния си вот "за" кабинета на Росен Желязков. Същата декларация е изпратил и до председателя на Народното събрание.

"Във връзка с провелото се заседание на 50-то НС на 3 юли 2024 и осъществилото се гласуване за избор на кабинет и министър-председател, заявявам категорично, че вотът ми следва да се счита като гласувал "против", а не "за" подкрепа на така направеното предложение от ГЕРБ-СДС", пише той.

Изричната ми воля бе да гласувам " против" направеното предложение, обяснява Мехмед и декларира вярност към позицията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. "Подкрепям изцяло мъдрите насоки на д-р Ахмед Доган в тези кризисни времена, настъпили за ДСП, и заявявам твърдо , че стоя зад неговите указания", пише народният представител.

По принцип няма как подобно изявление да заличи вота му от вчера, но подобна декларация е знакова предвид ситуацията в партията.

Припомняме, че през изминалия ден депутатът от ДПС Рамадан Аталай съобщи за разрив между съпредесателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и почетния председател на партията Ахмед Доган. Аталай бе изклюен от парламентарната група. След гласуването на номинацията на Росен Желязков за премиер Делян Пеевски заяви, че в парламентарната група на ДПС има само 30 евроатлантически народни представители.

ДПС изключи и Джейхан Ибрямов

ДПС изключи и Джейхан Ибрямов

ПГ на ДПС остава с 44 депутати