България пропусна уникалния шанс да има евроатлантическо правителство. Вторият мандат не може да се случи вече, третият - ГЕРБ няма да го подкрепи. От днес вървим към нови избори.

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на Партийния дом, след като проектокабинетът с първия мандат с премиер Росен Желязков не получи подкрепата на народните представители.

По думите му Русия печели днес, след като депутатите не подкрепиха правителството на Росен Желязков.

Видяхме, че има 30 евроатлантически депутати в ДПС и те ще бъдат депутати, заяви Делян Пеевски видимо ядосан, след което се оттегли към кабинетите на ДПС и не остана да отговори на въпроси какво ще се случи с 14-те депутати "против" и единият въздържал се от ПГ на ДПС, които гласуваха различно от партийната повеля. 

Делян Пеевски: Аз съм председател на ДПС и изпълнявам волята на хората!

Делян Пеевски: Аз съм председател на ДПС и изпълнявам волята на хората!

Единодушно ПГ на ДПС изключи Рамадан Аталай

Преди това в изказване от парламентарната трибуна депутатът и зам.-председател на НС от ДПС Йордан Цонев заяви пълна увереност и заявка, че Движението за права и свободи ще работи за втория мандат и ще разговаря с всички само не и с "Възраждане".  

Днешното гласуване не би разрешило проблема със събирането на мнозинство зад кабинета на Росен Желязков, но открои разделението в ПГ на ДПС след скандала, който се развива с Рамадан Аталай, който пък открои разрива между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Именно от думите на Аталай тази сутрин стана ясно, че почетният председател на ДПС е заръчал да не се подкрепя правителството на ГЕРБ. 

Самият Рамадан Аталай вече е независим депутат. Колко ще наброява парламентарната група на ДПС утре, след гласуването днес, не е ясно. 

Рамадан Аталай: Има разрив между Пеевски и Доган

Рамадан Аталай: Има разрив между Пеевски и Доган

Ахмед Доган разпоредил ДПС да не подкрепя правителството на ГЕРБ