На фона на огромен плакат „Свобода или Цецо", опънат пред храма „Св. Александър Невски", хиляди хора от цялата страна, много от които докарани с автобуси от провинцията, се събраха за митинга, организиран на РЗС.

Протестиращите развяваха знамената на партията на Яне Янев, издигнати бяха и много плакати, по-голямата част от които насочени срещу вътрешния министър Цветан Цветанов, като един от най-духовитите бе - „Пожарникарят Бойко да загаси пожара Цецо".

Близо един час площадът се огласяваше от възрожденски песни, а пристигналите за митинга чакаха появата на ръководството на партията и началото на „програмата."

Самият митинг започна минути след 19.00 часа, при обявен начален час 18.00 часа, с изпълнение на гайдари и специален поздрав - изпълнение на Валя Балканска.

На митинга прозвучаха много критики към правителството:„В държавния бюджет полицейската палка се държи по-високо от учителската показалка", „Присъдите се издават от екрана на телевизията и ги издават хора с два пръста чело", „Организираната престъпност само смени господарите и сега работи за ГЕРБ."

„Гледам този изпълнен с хора площад и зная, че няма друга партия, която да направи това, което ние днес направихме тук. Времето на страха в България свърши. Времето на хората, които ценят свободата повече от полицейските палки дойде.

Българският народ не може да търпи унижението вътрешен министър да бъде Цветан Цветанов. Оставка! Нашият народ никога не е имал по-неграмотен и арогантен министър от Цветан Цветанов. Искаме Борисов да си тръгне от властта с мир, а не да бъде пометен от народа. Под влиянието на вътрешния министър в държавния бюджет бяха увеличени парите за полицейщина, а беше намален с 30% бюджетът на Софийския университет (СУ)" - това каза кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов.

Не икономическа, а ценностна криза има в България, подчертаха още от РЗС и упрекнаха правителството в некомпетентност и безпомощност. „Не искаме такава държава и такова управление," категорични са от партията на Яне Янев.

След края на митинга Яне Янев се отправи пред сградата на парламента.

Там с мегафон в ръка той повтори тезите си, че РЗС е единствената опозиция на ГЕРБ и Бойко Борисов трябва да подаде оставка. Яне Янев се обърна към полицаите и жандармерията с лозунга, че „Бойко Борисов и Цветан Цветанов остават външно тяло за МВР".

Протестиращите дори развяха над 60 м. национален трибагреник.