Хора на високо ниво в МВР покровителстват каналджийството и доказателство за това е фактът, че тази година отблъснатите мигранти са два пъти по-малко при увеличен миграционен натиск. Това обяви в ефира на БиТиВи ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

Според него с отстраняването на двама от шефовете на „Гранична полиция” – Антонио Ангелов и заместникът му Йотко Андреев, не са махнати тези, които покровителстват каналджиите.
"Остана Радо Схемата”, обяви Атанасов, без да уточнява на каква длъжност е въпросният.

Според реформатора премиерът Бойко Борисов отново е доказал, че той е кадровикът на държавата и фактически той управлява МВР с призива ръководството на „Гранична полиция” да подаде оставка.
„Видяхме безкомпромисния Борисов и безпомощната Бъчварова - това беше показано на българския народ”, коментира Атанасов.

По темата "президентски избори" Атанасов обяви, че Реформаторският блок ще излъчи независим човек, който ще връща закони и ще сезира Конституционния съд, когато са засегнати интересите на народа.

Според него лидерът на една от съставящите блока партии - Народна партия "Свобода и достойнство"(НПДС), Корман Исмаилов, не може да е кандидат, заради различията им по казуса с екстрадирането на турския гражданин Абдуллах Бююк.
ДСБ се обяви срещу предаването на Бююк на турските власти, а НПСД го подкрепи. Създателят на НПСД, Касим Дал, участва в митинга в подкрепа на турския президент Реджеп Ердоган.

От ДСБ определили, че има три равностойни кандидатури - проф. Велислав Минеков, Трайчо Трайков и Гроздан Караджов. "Те са опозиционно настроени към правителството и имат качеството да са независими. Те единствени се опъват на Бойко Борисов”, обяви Атанас Атанасов, отказвайки да посочи своя фаворит сред тези кандидатури.

За кандидата, издигнат от БСП и АБВ - ген. Румен Радев, Атанасов изтъкна, че той е кандидатура на лидера на АБВ Георги Първанов. Според реформатова след президентските избори лидерът на БСП Корнелия Нинова "ще излети".