Опитваме се да съберем достатъчно административен капацитет и жива сила, с които да си гарантираме, че дори утре да не сме повече в Министерство на земеделието, сме осветлили лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево", че тези структури няма да се върнат повече. Това заяви заместник-министърът на земеделието Иван Христанов пред БНТ.

Ако някои върне частна фирма на турската граница, влиза в мафиотска обвързаност, предупреди Христанов. Той е убеден, че една от основните причини за сваляне на правителството на Кирил Петков е ГКПП "Капитан Андреево", посочи Христанов.

Христанов запита как е могъл бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да си ляга спокойно предвид факта, че корупцията на ГКПП "Капитан Андреево" се явява пречка пред това да влезем в Шенген.

ПП иска пълна проверка на ГКПП "Капитан Андреево"

ПП иска пълна проверка на ГКПП "Капитан Андреево"

Имат сведения за системен подход за ограничаване контрола на пункта

Той е сигурен, че ще се положат достатъчно усилия да се реабилитира старата схема на границата. Ние имаме две задачи - да разбием корупционната схема и да възстановим нормалността.

Взимат проби от турската граница, изпращат се в София и се проверят и се прави всичко възможно изчакването да е възможно най-кратка. Между 8 и 12 000 тона са нормално върнати на годишна база храни от турската граница.

"В нито един момент не съм съжалявал, имам си притеснения на семейно ниво, но тук става въпрос за обществен интерес. За мен лично като човек властта никога не е била самоцел, а инструмент и проявление да се служи на обществото", изтъкна зам.-министърът.