Парламентарната група на ПП-ДБ ще види какво решение ГЕРБ ще вземат и дали ще продължат да подкрепят "некоалицията", но не трябвало да се очаква да има заплахи, да се клати лодката и да се дестабилизира страната.

Когато има алтернатива и отговорен път, решително ще го направим, но няма да се занимаваме с лашкане, заплахи и извиване на ръце. В момента няма отговорна алтернатива, на която да се заложи, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов в отговор на въпрос дали предстоят нови предсрочни парламентарни избори пред страната, след като лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов събира в сряда актива си, за да прецени дали да продължи да подкрепя сглобката.

Коментарът си той направи, след като новият кмет на София Васил Терзиев даде обширна пресконференция.

Каква е алтернативата - да се хвърли страната в продължение на парламентарната криза ли, запита Иванов?

Бойко Борисов в сглобки не участва, управлението на държавата е агония

Бойко Борисов в сглобки не участва, управлението на държавата е агония

ПП си веят знамена с "Възраждане" и БСП, а целта им е само да кажат, че мачкат ГЕРБ

Според него партиите в "некоалицията" трябва да се научат да живеят заедно и да се научат как се правят договорки между опонентите. Трябва да се премине от това всеки да вземе цялата власт за себе си, да вземе цялата баница за себе си и да размаха бухалките на властта, каза Иванов, според когото партиите в сглобката може да си нямат доверие и да останат опоненти и конкуренти.

Въпросът е дали избираме сегашния режим на управление и да носим отговорност пред страната. Резултатите показват, че тази отговорност носи негативи, изтъкна Христо Иванов.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че нищо не се е променило от приоритетите на ПП-ДБ, като ще продължат да работят за реформа в службите, за влизането на България в Шенген и в Еврозоната.

Атанас Атанасов пък настоя парламентът да започне работа по бюджета за следващата година. Емоциите от местните избори ще отминат и трябва да се захванем със същинска работа, призова Атанасов. Той добави, че евентуалното освобождаване на шефа на ДАНС не е реформа, а изпълняване на задълженията.

Атанасов настоя да се върне доверието между институциите с аргумент, че избирателната активност не била висока - дори ниска. Той настоя още след местните избори да бъдат изследвани всички факти и да се потърси отговорност за тези, които сътворили скандала с машинното гласуване

Борисов зове за компромис в името на правителството

Борисов зове за компромис в името на правителството

Ние трябва да подкрепим "кандидата на правителството" в София