Ерата Борисов приключи, това е огромна промяна. Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Според него ГЕРБ в момента са върхушка и са в много тежка ситуация.

Той прогнозира, че след изборите ГЕРБ отново ще бъдат в тежка изолация и сигурно ще поискат касиране на предсрочния вот на 11 юли 2021 г.

Относно предсрочните парламентарни избори, Христо Иванов обясни, че от "Демократична България" предоставят на хората избор, на който да се опрат. Готови са на сътрудничество с партиите на промяната.

Според него е трудно да се прогнозират резултатите на изборите, защото има много фактори, които правят ситуацията трудно предсказуема. Българските граждани ще излязат да гласуват, което е най-важното, уверен е Христо Иванов.

САЩ санкционират по закона "Магнитски" трима българи

САЩ санкционират по закона "Магнитски" трима българи

Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков

Относно списъкът на корумпираните по закона "Магнитски" Христо Иванов изтъкна, че от "Демократична България" ще продължат да настояват за промяна в управлението на прокуратурата и съдебна реформа. Според него главният прокурор Иван Гешев трябва да подаде оставка, защото трябва да поеме отговорност относно санкциите по закона "Магнитски". И даде пример, че Иван Гешев, като наблюдаващ прокурор по делото на КТБ, не е успял да забележи името на Делян Пеевски, въпреки че се е споменавало много пъти в документите.

Втори ден жива верига около Съдебната палата в София

Втори ден жива верига около Съдебната палата в София

Георги Георгиев, Боец: Очаква се и други партии да подкрепят протеста

По темата за протеста пред Съдебната палата той каза, че "Демократична България" подкрепя протеста. По думите му Гешев е осигурявал политически чадър на Борисов и Пеевски.

Според него трябва да има ясен механизъм за парламентарен контрол - смяна на модела и дълбока промяна. Той даде пример, че в България има най-много прокурори на глава на населението в страните от бившия СССР. Христо Иванов посочи и че имаме изключително скъпа прокуратура.