В следващите две години ще имаме три избора - ще имаме насрочените европейски, ще имаме местни избори, но съм сигурен, че ще имаме и предсрочни парламентарни избори. Кога не се наемам да кажа, но тази кочинка няма да издържи - клати се пред очите ни, така че трябва да се готвим за трите вида избори като за един.

Това прогнозира Христо Иванов, председател на "Движение Да България" по време на Първата национална конференция на формацията.

Делегатите по време на конференцията гласуваха електронно чрез мобилно приложение.

"Искаме "Да България" наистина да бъде във вашия джоб - да бъде вашия инструмент, с който ежедневно да можете да следите какво става - да можете да участвате във вземането на решение", заяви Иванов.

От "Да България" притеснени, че Борисов се разграничава от позицията на ЕС

От "Да България" притеснени, че Борисов се разграничава от позицията на ЕС

Под въпрос е принадлежността ни към ЕС и НАТО, смятат от партията на Христо Иванов

Сред задачите, които Христо Иванов открои пред участниците, е подготовката на стратегията за явяването на местните избори. Работна група ще изработи регламент за излъчването на представители в местната власт. Предстои той да бъде представен по време на семинар.

Като важна задача пред участниците в конференцията Иванов открои продължаването на изграждането на "Демократична България". "Предстои ни съвместна подготовка за явяване на избори, предстои ни изработване и подписване на коалиционно споразумение. Предстои ни да създадем динамичен модел за взаимодействие по места", каза още Иванов.

ДСБ и „Да България”: Цацаров и Борисов взаимно се прикриват за СРС-тата

ДСБ и „Да България”: Цацаров и Борисов взаимно се прикриват за СРС-тата

Парламентът да създаде анкетна комисия...

Той беше категоричен, че консолидацията на дясното е възможна само, когато бъде дадена ясна оценка за управлението на триумвирата ГЕРБ - БСП- ДПС.

Иванов настоя за диалог с бизнеса и активните хора, за даване на конкретна визия за перспективата на страната. Ясна програма, която освен визия да включва и демонтаж на ключовите елементи на съществуващия модел. По думите му, необходимо е внимателно сапьорско планиране.

Червената нишка в тази програма е качеството на живот в България. Иванов бе категоричен, че именно програмата би била тази разделителна линия между силите на статуквото и силите на развитието. "Тази програма е нашето лице", посочи той.

"Да България" скочи на Борисов за санкциите срещу Русия

"Да България" скочи на Борисов за санкциите срещу Русия

Борисов изказвал принадлежност към предвождания от Путин антидемократичен режим

В уводните си думи председателят на движението очерта глобалните предизвикателства пред страната ни, която по думите му в момента е на кръстопът. Според него това, което правителствената пропаганда представя за стабилност, е "опасно мъртво вълнение".

Сред глобалните предизвикателства той изтъкна роята на така наречената 4-та индустриална революция и дестабилизацията на международната система. "Международния ред, основан на норми, се руши - на негово място идва редът, в който тържествува правото на по-силния", констатира Иванов.

Председателят на "Да България" беше категоричен, че освен проблемите в правосъдието, здравеопазването, образованието има и криза на бълагрското семейство и липсата на всякаква държавна политика в негова подкрепа. Според него следствие от тази криза е демографската катастрофа, общия културен срив. Иванов подчерта, че освен криза в семейството има криза и на човещината на площад Народно събрание. Той визира отношението към майките на деца с увреждания.

"Говоря за онези майки, които търсят от държавата перспектива за това как да продължават усилието си да носят своя тежък кръст. Ако нашето общество не може да им предложи перспектива - всуе всичко останало. Аз не очаквах, че Бойко Борисов ще си позволи да говори за тези жени по този начин - да му се махнат от главата. Това е изключително срамно в човешки план и аз се надявам, че той ще намери начин да им се извини", заяви Иванов.

По думите му, освен личния елемент - Борисов говори от името на държавата. "Това е отношението на държавата към тези жени. Това е отношенито на държавата към всички слаби хора в тази стран. Ако не успеем да преодолеем тази криза на човещината - всичко друго ще бъде всуе", заяви председателят на "Да България" Христо Иванов.

Оставки не помагат на семейства на деца с увреждания

Оставки не помагат на семейства на деца с увреждания

Родителите, семействата, гражданските организации искат лидер в социалната сфера с политическа подкрепа