Няма решение с чий мандат ще бъде съставено правителството при ротацията на премиера през март. Това съобщи пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.

По думите му преговорите с ГЕРБ-СДС по този въпрос все още не са започнали. Той обясни, че двете политически сили няма да правят публични анонси, докато не са договорени всички параметри.

"Има едни параметри, които бяха договорени, за да се случи ротацията. Те са публично известни. Все още няма структуриран процес на разговори и мисля, че е разумно едва когато минем през такъв процес и имаме цялостна договорка, едва тогава да комуникираме публично. Всичко останало са медийни димки, искри, фойерверки и прочие", коментира Иванов.

По отношение на контролните и регулаторните органи - все още не са завършили и разговорите по споразумението за назначението им.

Не е обсъждан и въпросът за смяна на министри, увери Христо Иванов.

"Същото мога да кажа и по тази тема. Всякакви анонси по отделни министерства, отделни персонажи, преди да има цялостна пакетна договорка, просто не са отговорни", посочи съпредседателят на ДБ.

Припомняме, че кабинетът, чийто премиер е Николай Денков, беше излъчен с мандата на втората политическа сила - ПП-ДБ. На 6 март предстои постът да заеме Мария Габриел като представител на ГЕРБ-СДС.

Лена Бориславова потвърди и ротацията, и смяната на министри

Лена Бориславова потвърди и ротацията, и смяната на министри

Експерти, а не роднини на политици трябва да са начело на регулаторите, смята тя