Новият министър на туризма Христо Проданов поставя акцент върху спортния туризъм. След като този месец се срещна с Христо Стоичков, той се срещна и с волейболната легенда Любо Ганев.

На срещата присъства и Петър Кънев, член на УС на федерацията, информират от Министерството на туризма.

По думите на министър Проданов, Министерство на туризма ще положи усилия да промотира възможностите за такъв тип туризъм у нас. Подобни мероприятия биха дали възможност на посетителите по време на пътуването си да се запознаят и с различни природни и културни забележителности.

По време на разговора Любо Ганев поясни, че в последните години се наблюдава засилен интерес от чуждестранни гости към спортните мероприятия в България. Това може да спомогне за развитието на спорта в страната, както и за развитието на туризма.

Христо Проданов и Любо Ганев дискутираха, начините за рекламиране на предстоящи волейболни форуми. Бяха обсъдени и бъдещи идеи и инициативи.

Припомняме, че в началото на годината футболната легенда Христо Стоичков, след разговор с министъра на туризма, даде съгласието си да бъде едно от лицата на българската туристическа реклама пред света.

Христо Стоичков кани чужди туристи у нас

Христо Стоичков кани чужди туристи у нас

Футболната легенда се ангажира да бъде едно от лицата на рекламата ни