И АБВ ще се опитат да увеличат парите за родните музеи, галерии и библиотеки.

Депутатите от партията на Георги Първанов по примера на своите бивши съпартийци от „БСП Лява България” ще направят предложения между първо и второ четене в Бюджет 2016, с които ще поискат възможност за увеличаване на заплатите на работещите в галериите, музеите и библиотеките.

Припомняме, че днес музеите, галериите и библиотеките в почти цялата страна обявиха ден на отворените врати в знак на протест срещу ниските заплати на работещите там. От АБВ обявиха подкрепата си за тях на брифинг в парламента след разговори с КНСБ.
Именно с тях синдикатът приключи обиколката на парламентарните групи за обсъждане на приетия на първо четене вече бюджет на страната ни за следващата година.

„Ще ги подкрепим”, обяви по адрес на културните институти депутатът от АБВ Мариана Тодорова и обясни защо – „те са в нищета”.

Те обаче имат не само културна, но и образователна функция. Ние трябва да се погрижим за тях и затова ще направим предложения между първо и второ четене на Бюджет 2016”, се зарече още Тодорова.