"Атака" подкрепя кандидатурата на Йорданка Фандъкова за кмет на София. Tова заяви лидерът на партията Волен Сидеров, цитиран от БиТиВи.
    
В момента е много важно да затвърдим победата над БСП и ДПС в национален план и в изборите за София, мотивира решението Сидеров. Според него така ще e смазваща победа.

Лидерът на  „Атака" посочи, че „партиите, които подкрепят управлението, а в същото време вадят алтернативни кандидатури за кмет на столицата, фактически играят за БСП".

Запитан какво ще поиска „Атака" за подкрепата си Сидеров отговори, че партията не приема политиката като пазар, а като партньорство, в което тя е на разположение с кадровия си потенциал и с идеите си.

И сега нашата комуникация с Йорданка Фандъкова е много добра, имаме много добри впечатления от нея като специалист и управленец, коментира той работа с досегашния зам.-кмет на образованието в столицата.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че подкрепата, дадена за кандидатурата на Йорданка Фандъкова от градската организация на СДС, е част от споразумение между трите партии-членки на ЕНП - СДС, ДСБ и ГЕРБ.