И от партия БНД призоваха да бъде прекратена парламентарната ваканция заради проблемите в селскостопанския сектор, съобщи БНР.

Председателят на партията Николай Свинаров предложи всеки вторник до края на мандата на НС да се провежда засилен парламентарен контрол на извънредни пленарни заседания.

„Ние призоваваме председателят на НС да прекрати парламентарната ваканция и да призове всички депутати от мнозинството и опозицията да се явят в пленарна зала на извънредно заседание, за да бъде взето решение по важния въпрос за плащанията по програма САПАРД," призова Николай Свинаров.

"Известно е вече на всички, че българското земеделие се нуждае от незабавни действия на правителството и парламента, за да гарантира добрата реколта и да се поддържа тази конкурентоспособност, към която се стремим, въпреки спрените пари от европейските фондове," обясниха мотивите си от БНД.

Припомняме, вчера националното ръководство на ДСБ излязоха със специална декларация, в която от партията настояват министър-председателят незабавно да изиска разследване на проявеното насилие над протестиращите и наказание на виновните длъжностни лица. Те също поискаха парламентарната ваканция да бъде прекратена.