Парламентарната група на "БСП за България" ще подкрепи наложеното вето от президента Румен Радев върху сделката за БТР-ите като част от помощта за Украйна. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред журналисти.

БСП и по време на обсъжданията в парламента беше против да се дават БТР-ите на Украйна. Няма доказателства, че техниката е с отпаднала необходимост, а освен това техниката може да бъде ползвана в бедствени ситуации, посочи Нинова, която открои, че мотивите на държавния глава съвпадат с тези на "червените".

По думите й дарението на въпросните БТР-и представлява и е в ущърб на националната сигурност.

Денков уверен в преодоляването на ветото за БТР-ите за Украйна
Обновена

Денков уверен в преодоляването на ветото за БТР-ите за Украйна

Аргументите на президента били неадекватни

Коментарът си тя направи, след като проведе среща с леви, центристки и патриотични формации в дискусия за бюджета и за внасяне между първо и второ четене на предложения.

"БСП за България" заедно с леви, центристки и патриотични формации проведоха среща за дискусия относно предложения, които да се направят между първо и второ четене в бюджет 2024. Днес се включиха НДСВ и получихме тяхната подкрепя за предложенията ни в бюджета между първо и второ четене, изрази задоволството си лидерът на "червените" Корнелия Нинова.

Това, което започнахме, се развива, форматът остава отворен, следващата среща ще е във връзка с проекта за промени в Конституцията. Тогава БСП ще поканят конституционалисти по темата и ще продължат напред в този формат, каза още Нинова.

Припомняме, че днес президентът Румен Радев наложи вето върху върху решението за изпращане на БТР-и на Украйна. Той върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно бронираната транспортна техника.

Мария Габриел иска да види мотивите на Радев за ветото

Мария Габриел иска да види мотивите на Радев за ветото

Решението на НС за помощта за Украйна е взето след съгласуване със структурите