Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото. Това заяви председателят на Движението за права и свободи Делян Пеевски в началото на работна среща с кметове на общини от партията. В заседанието участваха и зам.-председателите на ДПС и на парламентарната група на формацията, депутати и членове на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС. Информация за срещата беше разпространена от пресцентъра на партията.

За нас най-важен е гласът на хората и волята на структурите. На изборите показахме, че можем да се вслушваме в хората и те ни дадоха своето доверие. Имаме енергията и волята да следваме евроатлантическия път на страната си и сме непримирими в отстояването им, независимо от провокациите, подчерта Пеевски.

ДПС-Пловдив свали доверие от депутата Рамадан Аталай

ДПС-Пловдив свали доверие от депутата Рамадан Аталай

Причината - слаби резултати на изборите в областта

По думите му кметовете на ДПС са тези, които провеждат политиките на формацията и са сред хората, заедно с партийните структури. Делян Пеевски добави, че затова те са "лакмус" за посоката и действията на ДПС.

На срещата са обсъдени резултатите от предсрочните парламентарни избори на 9 юни, оценката и очакванията на гражданите за политическите процеси в страната и специфичните проблеми на отделните общини и населени места, за разрешаването на които местните жители разчитат на помощ от централната власт.

Малко преди обявеното с прессъобщение от ДПС ново начало за Движението стана ясно, че Областният съвет на ДПС в Пловдив е взел решение да свали доверието си от едно от знаковите лица - народният представител Рамадан Аталай. Все още няма яснота дали Аталай ще подаде оставката си като народен представител, но така направиха други двама избрани депутати на ДПС вече. 

В четвъртък формацията изключи свой депутат - Айсел Руфад, която беше народен представител от Шумен, но и един от заместник-председателите на ДПС от март месец насам. Новината дойде на фона на съобщеното от прокуратурата разследване за неизгодна сделка в МОН, пране на пари и открити голямо количество боеприпаси в жилище във Варна, което бе свързано с общинския съветник от листата на ДПС във Варна Сали Табаков.

Във вторник пък друго от знаковите имена на ДПС Филиз Хюсменова също депозира своята оставка от 50-ото Народно събрание. Тя обоснова решението си като поемане на отговорност за резултатите на изборите във Варна.

Също днес във Фейбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган'', в която членуват близо 25 хил. души, се появи информация, че личната секретарка на Доган, Биршен Ибрямова, е била освободена от Централата на ДПС. По-късно и самата Ибрямова потвърди информацията за ''Сега''.