Сценаристите на "Шоуто на Слави" представиха предложението си за райониране при мажоритарна избирателна система. Ще има девет района в чужбина-3 от тях в Турция.

В Народното събрание Тошко Тодоров представи картата на България с 231 района в страната и деветте извън граница. Ще се разделят градове на различни избирателни райони и по улици, признаха сценаристите.

София и София окръг ще излъчат 49 депутати. Тодоров обясни, че районирането е направено от експертите на Математическия факултет на СУ.

Според Тошко Тодоров депутатите от 43-тото Народно събрание могат да намерят време за приеманията за въвеждане на мажоритарна избирателна система.

Избирателният закон за мажоритарна система вече е написан, а сега дават на готово и районирането, посочи активистът от комитета по референдума. Тодоров припомни, че депутатите промениха избирателния закон два дни преди последните избори, и допълни, че тогава са показали, че могат да работят и денонощно, ако искат.
Работата на депутатите е да работят за българските граждани, подчерта още сценаристът.

Според инциативния комитет президентът можел да не разпуска парламента на 22 януари.

От комитета дадоха и пример с Турция, където, според предложението им, ще има три избирателни района. Оказвало се, че по-голяма част от българите зад границата живеят в южната ни съседка.
Един депутат ще излъчат сънародниците ни от Франция, Италия, Малта, Швейцария, Белгия, Нидерландия и Люксембург. Един депутат ще излъчат Германия, Австрия, скандинавските страни. Представител ще имат Испания, Португалия, Северна Африка. Депутат ще пратят в НС и сънародниците ни от Централна, Източна, Югоизточна Европа, страните от ОНД и Близкия Изток. Депутат ще идва от сънародниците ни от Великобритания и Ирландия. Представител ще имат българите в тихоокеанския регион.