"Горда България" - това ще бъде политическият формат, в който се обединиха четири партии, много граждански сдружения и най-вече хората, които искат в България да има ред и проспериращата система, а не хора, които се чудят какво да правят и да се самозапалват.

Това заяви лидерът на ГОРД Слави Бинев при регистрацията на коалиция "Горда България" в ЦИК за участие в изборите на 12-ти май. Освен партията на Бинев, в коалицията влизат партиите "Свободен народ", "Защита" и "Обединен блок на труда".

"Не мога да се ангажирам с прогнози колко депутата ще вкараме в 42 Народно събрание. Във всички случаи целта е да има хора, които да защитят българите от системата, срещу която в момента те са въстанали. Според Бинев, именно неговата коалиция ще застане срещу всички останали, които са се превърнали в "помощни колелца на ГЕРБ".

Лидерът на ГОРД подчерта, че той няма да се кандидатира за депутат, като ще бъде гарант за това, че присъстващите в листите ще бъдат обединени от принципи, а не борба просто да бъдат в Парламента. Той добави, че ще бъдат включени и хора от протестиращите, стига те да са "автентични такива, защото не е важното да имаш силен глас, а да имаш силен дух."

Коалиция "Горда България" ще издигне проф. Боян Дуранкев за министър-председател, разкри Бинев. По този начин те дават ясен знак, че начело на държавата трябва да застанат хора от академичната общност, която бе заменен с "разни кръгове - котараци или каквито и да било други".
Припомняме, Дуранкев вчера бе поискан за премиер и от студенти от УНСС.

Хората, от които България има нужда са хората с решения, които имат кураж, сила и които не са изменили на принципите си, категоричен бе Слави Бинев.