От Министерството на външните работи приветстваха усилията на МВР и Столичната община за предотвратяване на "Луковмарш". Това се казва в позиция на пресцентъра.  Позицията бе разпространена в отговор на тази от ПП "ГЕРБ", изпратена днес до медиите

Според МВнР, по улиците на София няма място за прояви, които насаждат антисемитизъм, расизъм, дискриминация, нетърпимост и омраза. Подобни прояви са несъвместими с ценностите, традициите и интересите на българското общество, и незаслужено помрачават образа на Република България.

Израелското посолство у нас осъжда "Луковмарш"

Израелското посолство у нас осъжда "Луковмарш"

Това се казва в позиция на посолството у нас

Водено от това разбиране, Министерството на външните работи и тази година предприе всички възможни мерки на институционално равнище за предотвратяването на т. нар. "Луков марш". Уверяваме, че ако бъде необходимо, такива мерки ще бъдат предприемани и в бъдеще, се казва още в позицията.

Припомняме, че от израелското посолство вече осъдиха събитието.

Със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова то бе прекратено. Въпреки това събралите се да почетат паметта на генерал Христо Луков се отправиха под засилена полицейско присъствие към улица "Тракия", където има паметна плоча.

„Луковмарш“ се провежда, въпреки забраната на Фандъкова

„Луковмарш“ се провежда, въпреки забраната на Фандъкова

Има засилено полицейско събитие