Това, което можем да направим е да проверим как е изпълнено искането, възложено от прокуратурата за съдийско разрешение и всичко, което е свързано с лог файловете, които в момента се анализират като времетраене на записите.

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в кулоарите на парламента след парламентарния контрол на въпрос какво прави МВР във връзка с изтеклите разговори.

След като излезе резултатът от проверката, която прави прокуратурата, резултатите ще бъдат съпоставени с анализа на МВР, обясни още той.

Цветанов каза, че не може да коментира от къде са изтекли записите, тъй като по думите му те са с неясен произход.

Премиерът не е подслушван, категоричен бе вътрешният министър.

Той също е убеден, че записите са манипулирани. Не бих искал да коментирам някакви записи с неясен източник. Някой може ли да твърди, че тези разговори, които се пуснаха в публичното пространство са истина, попита вътрешният министър.

Той бе категоричен, че не се е интересувал от казаното от ексагента от ДАНС Росен Миленов в подробности.

Не представлява интерес да коментирам това, което казва Алексей Петров. С тези думи Цветанов коментира вчерашното изказване на бившия съветник в ДАНС, че ръководството на държавата е некомпетентно. Това, което го интересува около Петров е, че прокуратурата е разделила делото.

Това, което е ясно е, че се очаква да бъде внесен обвинителен акт за рекет, за изнудване и опит за убийство, изтъкна Цветан Цветанов.