В пламенна реч лидерът на ДПС Лютви Местан заяви пред множеството на Орлов мост, че се гордее и се покланя пред събралите се, тъй като са изпълнили най-широкия булевард в столицата с „толкова много позитивна енергия”.

Лидерът на ДПС преброи 60-70 хил. души и не скри, че митингът е политически, а в някаква степен и исторически, тъй като събира симпатизантите на две партии за първи път. Събралото се множество по думите му издига слогана: „Не на омразата – над политиката”.

Според Местан ще има различни интерпретации на днешния митинг, но това, което е събрало толкова хора, е демокрацията и над всичко останало – България.

Местан припомни, че правителството на Орешарски е поело властта от „най-престъпното и крадливо управление” и задачата му да възстанови демокрацията, икономиката и замразените доходи, ще бъде много трудна.

Днес сме 70 хиляди, но ако е необходимо, ще станем 170 хиляди”, заяви Местан, според когото кликата около Цветанов и Борисов знаела как да руши и го показвала последните месеци.

„И ние сме деца на Майка България”, настоя той и призова симпатизантите си да завършат речта с мощен и искрен вик: „България”.