ДПС доведе в парламента председателя на АЛДЕ Ханс Ван Баален, за да каже, че няма място за националистите във властта. България е много важен член на ЕС, сподели той. Страната ни винаги имала какво ново да предложи на европейската интеграция, по думите му.

ДПС е стабилен фактор в политиката на България, както изтъкна той. С политическата партия са обсъдили европредседателството ни. Баален иска кабинетът да работи и с опозицията по европредседателството. Европа трябва да бъде ръководена от леви и десни партии. Няма място за крайния национализъм в Европа, категоричен бе председателят на АЛДЕ.

Участието на националистите във властта у нас нямало да направят по-лесно присъединяването ни към Шенген. Не трябва да се включват екстремистките партии в модела на управление, смята той.
Така е в Европа, констатира и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който атакува участието на националистите в управлението, без да имало нужда от тях. Даже герберите се опитвали да ги легитимират, според него.

Валери Симеонов не се извинява, а иска извинение от медии

Валери Симеонов не се извинява, а иска извинение от медии

Закани се да отстоява човешките си права и в съда

Той отново атакува поведението на Валери Симеонов, който заплашвал медии. Захапа и Красимир Велчев за спора по закона за обезщетението на репресираните при митинги срещу тоталитаризма.

"ГЕРБ мълчи, но това мълчание не ги оневинява, напротив, според нас ги прави съучастници", категоричен бе Карадайъ.

За оставка на Валери Симеонов настояват 5 партии

За оставка на Валери Симеонов настояват 5 партии

Поводът е ултиматума на вицепремиера към медиите

"Демокрацията е заплашена и тя трябва да бъде защитена", поиска той и критикува езика на омразата от властта. Продължаваме да се отдалечаваме от нормалността, смята лидерът на ДПС. В нормалните демокрации, след скандал като този с Валери Симеонов, цялото правителство щяло да си иде.

По думите на Карадайъ участието на крайни елементи във властта е опасно за нашата родина.