Пациентите, приети за лечение, ще могат да гласуват извън болниците само, ако здравословното им състояние го позволява.

Това казаха директорите на столични болници, цитирани от БТА. В лечебните заведения са осигурени условия за гласуване.

Очаква се гласоподавателите във Военномедицинска академия в София да бъдат около 800, съобщи началникът на лечебното заведение ген. Стоян Тонев.

Общият брой на пациентите, приети за лечение във военните болници в страната, които имат право да гласуват, е близо 1600 души, допълни той.

В "Пирогов" пациентите, имащи право на глас са около 280, каза директорът на болницата доц. Спас Спасков. В списъка на имащите право на глас в Александровска болница са записани 58 пациенти, каза директорът на лечебното заведение доц. Асен Златев.

Около 400 са пациентите, които могат да дадат вота си в болница "Царица Йоанна", каза д-р Бойко Коруков, директор на болницата.

В болница "Св. Анна" ще могат да гласуват 140 пациенти, в АГ- болницата "Св.София" са записани 68 пациентки, имащи право на глас, уточни директорът на лечебното заведение д-р Методи Янков.

Очаква се в "Шейново" да гласуват около 50 жени, каза д-р Димитър Драгиев, директор на болницата. В "Майчин дом" са записани 48 жени, имащи право на глас, съобщи д-р Николай Доганов, директор на лечебното заведение.