Няма да отричам, че натиск върху партия "Величие" има и отвън, и отвътре. Това обяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на 50-ото Народно събрание Виктория Василева.

Лично тя също била заплашвана - с убийство, от един човек. Василева не каза име, въпреки че заяви, че знае кой е човекът. Подала е сигнал в съответните органи и очаква те да си свършат работата.

Веднага след констатацията, че изявленията на Ивелин Михайлов влияят на атмосферата в групата, Виктория Василева заяви, че малко може да коментира, защото не го познава, не познава и неговия бизнес. И макар че потвърди мнението си за Михайлов като семпъл човек, отказа да го коментира. Отказа и да коментира информацията, че номиналният председател на партията Албена Пекова е звъняла в Народното събрание да пита за субсидията, тъй като си била продала дома, за да вложи парите в "Исторически парк".

"Това, което най-много повлия на атмосферата на работа в групата, беше натискът отвътре. Г-н Михайлов, който си позволи да обвини част от депутатите, че били купени от ГЕРБ и ДПС, не представи никакви доказателства", поясни депутатът в този парламента от "Величие", а в предишните от "Има такъв народ".

Николай Марков: И парламентът, и "Величие" се управляват отвън

Николай Марков: И парламентът, и "Величие" се управляват отвън

Депутати от партията били във финансови схеми

По информация на 24 часа Централният съвет на партията е поискал Николай Марков да освободи поста председател на ПГ, а Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник-председател на Народното събрание. 24 часа се позовава на решение, публикувано в официалния сайт на партията, което не се намира тази сутрин.

"От самото начало полагах усилия групата да не се чувства разединена или служеща на различни интереси. Всички влязохме с една и съща идея", каза няколко пъти Виктория Василева и изрази съжаление, че не се говори за политики, а за дребни интриги и политиката е на такова ниско ниво.