И ПП "Зелено движение" ще бъде ръководена от двама съпредседатели - Даниела Божинова и Тома Белев са избрани от Националното събрание на партията.

Изборът на съпредседатели демонстрира волята на мнозинството делегати ПП "Зелено движение" да провежда принципна и прозрачна политика за опазване на природата и в защита на демокрацията, обвързана с ценностите на европейското зелено семейство, заявяват от партията след проведеното събрание, което е върховният орган на партията, учредена през 2008 г. под името "Зелените". Партията е съучредител на обединение "Демократична българия" и коалицията ПП/ДБ. В момента е излъчила четирима народни представители и заместник министър в МОСВ, а през октомври нейният кандидат Момчил Даскалов спечели изборите за районен кмет на "Сердика" в София като част от "Обединени за София", както и общински съветници в различни общини.

Даниела Божинова е народен представител в 49-ото Народно събрание, а Тома Белев е заместник-министър на околната среда в правителството на Кирил Петков.

Координацията на местните органи на партията се поема от Борислав Сандов.

Контролният съвет на партията ще се ръководи от Ивайло Попов и Иван Велов, адвокат по природозащитни дела и бивш началник на кабинета на Борислав Сандов в МОСВ. Ковчежник стана Офелия Георгиева, а организационен секретар - Иван Калчев.

Припомняме, че през август месец, малко преди местните избори, имаше противопоставяне вътре в партията, след като доклад на контролната комисия показа установен опит за манипулиране на вота в самата партия, чрез фиктивни и/или подставени пълномощници. Според някои представители това беше опит Зелено движение да бъде "превзето" от фиктивни членове, като с помощта на невалидни пълномощни малка група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията.

Схемата започнала да се разкрива на Националното събрание декември 2022 г., когато и вътрешните избори са били касирани.

"Зелено движение" е пълноправен член на Европейската зелена партия (ЕЗП) от 12 май 2013 г.