Втори ден се очаква позицията на партиите, които искат да получат доверието на хората на предстоящите избори за изпращане на военна помощ в Украйна. Нека те се определят по отношение на самата война в Украйна и за изпращането на нови оръжия от страна на България. Докато управлява служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, България няма да изпраща на Украйна въоръжение като изтребители, зенитно-ракетни комплекси и танкове - каза преди дни президентът.

Радев отсече: Никакво оръжие за Украйна

Радев отсече: Никакво оръжие за Украйна

И призова партиите да кажат отсега – за мир или за война са

Днес вицепрезидентът Илияна Йотова, която е във Велико Търново - отправи послание към партиите.

Йотова припомни, че позицията на Министерството на отбраната и на българския президент, казана пред Брюксел, е за стриктно спазване на позицията на Народното събрание, че ще помагаме с всичко онова, на което сме способни.

Вицепрезидентът коментира предизборната кампания "като вяла и без никакви нови послания от страна на партиите".

"Вместо разговори за бъдещо правителство и възможности да се намерят пресечни точки между различните политически формации, отново продължиха персоналните конфликти и обиди в предизборната кампания", каза тя, цитирана от БТА.

По думите ѝ една национална парламентарна кампания в парламентарна република трябва да се прави за решаване на проблемите, които интересуват хората: инфлацията, цените на горивата, българския бизнес.

Вицепрезидентът подчерта позицията на президентската институция, че България като парламентарна република се нуждае от редовно правителство, гласувано от Народното събрание.

Москва скочи срещу Лондон заради доставката на снаряди с уран за Украйна

Москва скочи срещу Лондон заради доставката на снаряди с уран за Украйна

Предупреждава, че този ход ще свърши зле за Великобритания

Илияна Йотова коментира Доклада на държавния департамент на САЩ за България. Тя смята, че в него са включени заключения на Българския хелзински комитет, на други правозащитни организации, включително и конкретни казуси, които българският омбудсман е повдигал, затова в него няма нищо изненадващо.

САЩ се разбързаха с танковете за Украйна

САЩ се разбързаха с танковете за Украйна

Пентагонът ще изпрати на Киев по-стар модел Abrams до 8-10 месеца

Във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в тържествата, посветени на празника на Велико Търново - 22 март. Денят е посветен на победата на цар Иван Асен Втори при Клокотница през 1230 година.

Празникът започна с тържествена литургия в историческата църква "Св. 40 мъченици", където беше донесена частица от мощите на св. Йоан Рилски.