Оставка на който и да е министър не стои на дневен ред. Това заяви здравният министър Петър Москов в ефира на БиТиВи за трусовете в Реформаторския блок (РБ).

Това пречело на функционирането на блока. Блокът не функционира като единен политически механизъм, изтъкна Москов. Нямало политически орган, който да задава дневния ред.

Той припомни, че РБ е съставен от 5 провалили се поотделно политически сили и гражданска енергия. Москов настоя РБ да функционира по друг начин.

За оставките на министри Москов е на мнение, че РБ трябва да вземе решение снема ли доверието си от Тодор Танев или от друг министър. Засега обаче оставките не били на дневен ред.

Има нужда от здравословна тишина, поиска здравният министър по повод скандалите около РБ и изявлението на бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който призна, че напуснал силовото ведомство след натиск от ДСБ. Целта на тези скандали била да се пропука конституционното мнозинство.

Не давам на детето си сланина, увери доктор Москов по повод острата реакция на премиера за вредните навици на хранене. Той отново посочи, че целта на данък вредни храни не е да облага храните от първа необходимост. Ще се облагат вредните снакс, чипс, енергийни напитки. Цел на данъка също била да се постави акцент върху превенция и профилактика.

Нашите деца трябва да получат различно възпитание за начина си на хранене, за начина си на живот, категоричен бе здравният министър. Такъв данък имало в  11 европейски държави.