Има средства за довършване на магистрала "Хемус", каза в Плевен бившият финансов министър Асен Василев, който се срещна с плевенчани и разговаря с тях за новия проект "Продължаваме промяната", цитиран от БНР.

Плевен беше последният град от обиколката на Асен Василев и Кирил Петков, който поради заетост не посети днес областния град.

В централно кафе Асен Василев отговори на десетки въпроси. За магистрала "Хемус" обясни, че трябва да се завърши максимално бързо. "Пари има да се завърши магистралата, въпрос е на организация на дейностите. Пари има достатъчно", допълни той.

АМ "Хемус" била строителна илюзия, няма да е готова до 2024 г.

АМ "Хемус" била строителна илюзия, няма да е готова до 2024 г.

Държавното дружество "Автомагистрали" е използвано за пощенска кутия

За ядрената енергетика:

"Няма как да бъде реализиран като проект. Може и трябва да стане да се удължи животът на реакторите в Козлодуй, допълнителни ядрени мощности да бъдат изградени в Козлодуй. Причината е много проста - площадката на АЕЦ "Белене" не отговаря на условията след Фукушима. Много по-важно за региона според мен е да се оправи сега, както говорихме с гражданите, напояването, за да тръгне истински земеделието като част от плана за възстановяване пълно 3D картиране на геотермалните ресурси, за да може да почне този тип енергия да се използва", уточни Василев.

Относно дали трябва да има задължителна ваксинацията той сподели, че всички хора в тяхната кампания са ваксинирани.

Според него това трябва да е собствено решение. "Мерките да са съобразени с това доколко може да се разнася заразата на определени места", допълни Асен Василев.

Асен Василев иска пак да е финансов министър, ако ПП спечелят изборите

Асен Василев иска пак да е финансов министър, ако ПП спечелят изборите

Той е решен да прекрати терора над малкия и среден бизнес