Премиерът Бойко Борисов и шефът на Националния оперативен щаб (НОЩ) Венцислав Мутафчийски инспектираха запасите от хлорохин.

Двамата посетиха Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), където ги посрещна д-р Тодор Кантарджиев. Запаси имаме за лечението на 2500 души. Борисов разпореди количеството да бъде разпределено по лечебните заведения.

Стана ясно, че механизмът за прилагане на лечението с хлорохин е разписан. Генерал Мутафчийски отново посочи, че не се знае кога ще приключи пандемията. Шефът на "Бул Био" каза на Борисов, че фирмата е успяла в най-кратки срокове да произведе българския медикамент. 

По-малко пациенти пожела Борисов на лъвовете и лъвиците от ВМА

По-малко пациенти пожела Борисов на лъвовете и лъвиците от ВМА

На оглед на новите операционни във ВМА

Днес да ги разкарате из цялата страна, разпореди премиерът и подчерта, че има достатъчно превоз лекарството да стигне още днес дори и до Варна. Професор Мутафчийски подчерта, че медикаментът се използва в болнична среда и се следи състоянието на пациента посредством кардиограми.

В родното производство той вижда шанс и самостоятелност в лечението на нашите пациенти, тъй като няма ясен хоризонт за край на пандемията. Премиерът лично видя изработената партида. Заедно с даренията имаме лекарства за 20 000 пациенти, стана ясно още от инспекцията на Борисов. Професор Тодор Кантарджиев на свой ред сподели задоволството си, че нашите медици ще имат самочувствие, че ще могат да помагат на пациентите си и ще разполагат с още един медикамент. 

53 новозаразени с COVID-19 отчете Щабът за 24 часа

53 новозаразени с COVID-19 отчете Щабът за 24 часа

Клъстерно покачване на заболеваемостта наблюдават експертите