"Как сте лъвове и лъвици.". Така премиерът Бойко Борисов поздрави медиците във ВМА, където бе на посещение на шефа на лечебното заведение и началник на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски. Той се разгледа новите операционни в болницата.

"Дишаш учестено", пошегува се Мутафчийски с шефа на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който също бе там. Как няма да дишам учестено, каза проф. Асен Балтов и подчерта, че голяма част от живота му е минала в тези операционни. Много хубаво е станало, похвали той ВМА.

Балтов пожела повече пациенти на новите операционни. "Аз по-малко пациенти искам, защото после не ходят на работа", репликира веднага премиерът. После пък и болнични се вземали. Колкото по-малко, толкова по-добре, каза Борисов.

Новите зали са високооборудвани и пестят месеци възстановителен процес на пациентите. Те са с антибактериално покритие. Премиерът си спомни как за една костица пациентите се лекуват 3-4 месеца, защото (понякога) се налага и реоперация.

Правим най-доброто в света, категоричен бе Борисов. Лекарите във ВМА, които ще ползват новите операционни зали, са минали и обучения в чужбина, но всички са се върнали в България. Като минеш 50-60-те (години - б.р.) ще разбереш, че имаш и други органи, цитира Борисов разговор с Мутафчийски. 

Имаме хлорохин за 20 000 пациенти

Имаме хлорохин за 20 000 пациенти

Генерал Мутафчийски отново посочи, че не се знае кога ще приключи пандемията

Според Борисов и другите управляващи могли да осигурят такива условия на медиците, но не го направили. Той препоръча още ремонти на лечебното заведение.