Националният системен интегратор "Информационно обслужване" стана член на Европейската асоциация на публичните IT доставчици EURITAS. Това съобщиха от ведомството.

В престижната асоциация членуват представители на най-развитите държави в Европа, като Германия, Италия, Финландия, Малта, Швейцария, Дания, Холандия и Хърватия.

Асоциацията си поставя за цел да създаде трансевропейска мрежа от обществени доставчици на ИКТ услуги, които да обменят ноу-хау и най-добрите практики в областта на електронното управление, да адаптират стандартите и потенциала за надграждане на IT системите, използвани в публичната администрация.

"Информационно обслужване" се превърна във вторият представител на Източна Европа в Европейската асоциация на публичните IT.

"Членството в Асоциацията е огромна оценка за резултатите от нашата работа, за професионализма, отдадеността и страстта, с които променяме основни процеси в държавата и подобряваме обществото, в което живеем", заяви изпълнителният директор на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов. Той подчерта, че членството на компания в EURITAS e огромно признание за целия IT сектор в страната.

Информационно обслужване поема централизираната система за регистри

Информационно обслужване поема централизираната система за регистри

Целта на системата е да бъдат дигитализирани множество регистри в кратки срокове