Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че Европа не бива да намалява средствата по оперативните програми, за да инвестира в повишаване на сигурността. Във Варна Борисов сподели, цитиран от БТА, че подобна възможност силно го притеснява и българските управляващи вече са изразили мнение, че това не бива да се случва.

Бойко Борисов подчерта, че след трагедията във Франция предстои да се катализират много процеси за повишаване на сигурността. Това изисквало повече инвестиции в тази сфера, изтъкна премиерът. Той обаче е категоричен, че това не бива да става за сметка на оперативните програми.

Запитан за нужната от мерки на българска територия във връзка парижките атентати, Бойко Борисов подчерта, че правителството ни е направило това, което трябва да се направи.

Няма човек в света, който в момента да излезе и да каже: "Няма риск, в безопасност сме. Ще бъде решено с едно движение". Не вярвам да има такъв човек", категоричен е Борисов.

Бойко Борисов участва в официална церемония по откриване на новата регионална система за отпадъци, която обслужва общините Аксаково, Варна и Белослав. Той призова присъстващите да почетат с едноминутно мълчание паметта на загиналите от атентатите във френската столица.