Новият директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) е инж. Мирослав Джупаров, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите. Досега той заемаше длъжността директор на дирекция "Ловно стопанство" в агенцията.

Джупаров е завършил Лесотехническия университет, магистър е по "Горско стопанство". В сферата на горите работи от 2002 г. Бил е помощник-лесничей в Държавна дивечовъдна станция "Витиня", а от 2005 г. е в Националното управление на горите, впоследствие Държавна агенция по горите и Изпълнителна агенция по горите. Заемал различни позиции - младши експерт, старши експерт, главен експерт и директор на дирекция, уведомиха от МЗХГ.

Припомняме, предишният директор на ИАГ Григор Гогов подаде оставка след като на 13 септември председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов призова за оставка на земеделския министър Румен Порожанов, както и за оставките на шефовете на БАБХ и на ИАГ.

Искането за оставка на Гогов бе заради конфликт на интереси - съпругата му е шеф във фирма, доставяла дървен материал на тройно завишени цени за изграждане на оградата по границата ни с Румъния срещу глиганите, уточниха от партия "Възраждане" тогава.

На следващия ден министър Порожанов обяви, че очаква оставката на Гогов и той светкавично я подаде. До сега ИАГ временно се управляваше от инж. Росен Попсавов.