Няма да се оскъпи вота със смесено гласуване. Тази позиция изрази пред News.bg народният представител от левицата Ирена Атанасова за връщането на възможността за избор за вот с машини или с хартиена бюлетина. Атанасова припомни, че левицата е настоявала за машинен вот още от 44 парламент. Сега, след три избора с машини отчитаме сериозни проблеми за нашите избиратели, изтъкна червеният депутат. Много възрастни хора се притеснявали от вот с машини, настояват червените, затова и сега левицата е гласувала убедено за смесен вот.

Самата Ирена Атанасова като кандидат за депутат е видяла редица порочни практики като купения вот, но по мнението й машините не са се преборили с това порочно явление. В Монтана 40% от гласовете са купени, подчерта тя. Народният представител е сезирала компетентните органи. Ако нямаме работещи институции, които наистина да се борят за спазване на изборното законодателство, не с машини, с лазери да гласуваме, резултатът ще е все тази, посочи Ирена Атанасова.

Левите не се притесняват от етикета "хартиена коалиция". Напълно основателно аз мога да кажа, че ако ние сме хартиена коалиция, те са коалиция на войната, така тя отговори на критиките за съвместното гласуване за изборните правила на ГЕРБ, ДПС, БСП.

Хартиената бюлетина мина на първо четене в комисия, ДПС иска машините на Тотото

Хартиената бюлетина мина на първо четене в комисия, ДПС иска машините на Тотото

Три законопроекта променят Изборния кодекс те са на БСП, "Възраждане" и "Продължаваме промяната".