ГЕРБ проведе третата поредна среща след задействането на "план Б", стартирал след официализирания вече разрив с коалицията "Продължаваме промяната/Демократична България".

В зала "Запад" в Народното събрание партията на Борисов, но без самия Борисов, влезе в диалог с най-малката парламентарно представена партия "Има такъв народ".

"Още преди изборите заявихме, че в този парламент ще подхождаме конструктивно и практично. Мога да ви уверя, че ние като парламентарна група ще подкрепим всяка една добра идея без да робуваме на идеологически щампи", посочи председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

ГЕРБ и БСП започнаха диалог, но колко да е бюджетният дефицит?

ГЕРБ и БСП започнаха диалог, но колко да е бюджетният дефицит?

ГЕРБ проведе втората поред среща след вчеращния разрив с ПП/ДБ

От партията на Трифонов желаят да влязат в детайл по всеки ресор, тъй като, посочи Йорданов, ако има правителство, то управленската програма следва да е обща, а не на някоя от партиите.

Народният представител коментира и провалените разговори между ГЕРБ и ПП/ДБ, като според него те били "изключително безсмислени и странни". "Това е ваше решение, не знам какви разговори и какво съгласие се постигнали с тях, но сега трябва да постигаме съгласие по конкретиката".

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова фактически преповтори казаното и в рамките на предните две срещи с ДПС и БСП - основни приоритети на ГЕРБ са управленската програма, намаляването на планирания бюджетен дефицит, влизането на страната ни в еврозоната и Шенген и т.н."Дори и 3% дефицит не е безопасен, пак е дефицит. И пак означава задлъжняване с по 6 милиарда годишно. Но по-тревожното е, че анализът, който направихме към момента, показва, че бюджетът има резерви, но те в никакъв случай не са за 6 милиарда. И така въпросът за правителство става все по-драматичен. Защото това не е правителство, което да управлява в нормална и спокойна атмосфера, а е правителство, което заедно с мнозинството и парламента трябва да взема тежки решения", подчерта Томислав Дончев.