ИТН иска оставката на председателя на парламента Никола Минчев заради начина, по който води днешното заседание. Това стана ясно от коментара пред медиите в парламента на Станислав Балабанов. Той критикува фарсовете на властта. Министър Генчовска разполага със секретни грифове, посочи той. Секретните данни тя трябвало да изчете на закрито заседание, по думите му.

Тези данни отговаряли, според депутата, на въпроса за националното представителство. Генчовска не можела да чете секретни данни. Тя искала да каже истината за преговорите за РСМ, стана ясно от коментара му.

Заради днешното заседание ИТН подготвя искане за оставката на Минчев. От една страна стоят жълтите стотинки на премиера Петков, от друга страна българският национален интерес, отсече Станислав Балабанов.

Депутатите слушат Генчовска за диалога й със Скопие открито
Обновена

Депутатите слушат Генчовска за диалога й със Скопие открито

И министърът на отбраната Драгомир Заков бе повикан на изслушване

И в пленарна зала се чуха скандирания "оставка" преди това. Най-активна бе опозицията в лицето на ГЕРБ, но активно участваха и от първия ред на "Има такъв народ".

Той критикува решението на властта да се изолира Външно министерство. Това е страх, каза народният представител и предупреди: "Истината ще боли, тя ще в грозна."

В паметните записки на Генчовска имало данни как премиерът искал да изкриви историята. Партията няма да допусне страната да бъде продадена по този унизителен, по думите му, начин. ИТН увериха, че бюджети ще има. Надяваме се разумът да надделее, пожела Балабанов.

Преговорите с РСМ: „Бележка“ от Лена Бориславова и преразкази покрай гриф Секретно на Генчовска

Преговорите с РСМ: „Бележка“ от Лена Бориславова и преразкази покрай гриф Секретно на Генчовска

"Преговорите с РСМ са извън правомощията на Министерство на външните работи"